23 жовтня 2014 р.

До 70-річчя визволення України від фашистських загарбників

    28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників. В ході Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років саме на  території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.
   У цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.
   В бібліотеках району організовано книжкові виставки: «У пам’яті і серці назавжди» (Никанорівська бібліотека), «Тих днів не смеркне слава» (Святогорівська бібліотека), виставка-перегляд «Незабутні сторінки війни» (Завидокудашевська бібліотека), в інших бібліотеках – календарні виставки, перегляди літератури, полиці.
    Серед масових заходів пройдуть: година спілкування для учасників і дітей війни «Вічна пам’ять загиблим, вічна шана живим» (Криворізька бібліотека), для дітей і юнацтва організовано урок-спомин «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ» (Нововодянська бібліотека), години пам’яті «Ми мир дарували рідній стороні» (Ганнівська, Шилівська бібліотеки), бесіди «Пам’ять серця» (Світлівська, Новоукраїнська бібліотеки), екскурсія до кімнати бойової і трудової слави села (Вірівська бібліотека) та інші.
   
   В цей день хочеться пригадати імена наших співвітчизників, які своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини усіма силами, інколи ціною власного життя наближали цей день звільнення України від фашистської окупації.