23 квітня 2015 р.

День пам`яті Чорнобиля

    26 квітня в Україні відзначається Міжнародний день пам’яті Чорнобиля. В цей день 1986 року сталася техногенна катастрофа, звістка про яку облетіла весь світ. Радіаційна стихія призвела до стихійних наслідків, в результаті яких постраждало безліч людей. Величезні площі землі стали непридатними для людей, тварин і рослин. Люди самовіддано боролися з наслідками катастрофи.
    До цієї дати в бібліотеках району організовано: книжкові виставки «Відгомін Чортополоху» (Добропільська бібліотека), «Наш біль – Чорнобиль» (Никанорівська бібліотека), виставка-реквієм «Поріс чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс» (Шевченківська бібліотека), тематична викладка «Гіркота тече полиной» (Завидокудашевська бібліотека), перегляд літератури «Стежинками Чорнобильського лиха» (Золотоколодязька бібліотека) та інші.
    Для широкого кола читачів організовано і пройдуть: година повідомлень «Чорна трагедія на кольоровій землі» (Шилівська бібліотека), урок пам’яті «Є місце подвигу на тільки в дні війни» (Новодонбаська бібліотека), усний журнал «Квітка з гірким іменем Полин» (Вірівська бібліотека), година спілкування «Чорнобиль – біль наш до віку» (Новоторецька бібліотека), година пам’яті «Дзвони Чорнобиля» (Октябрьська бібліотека) та інші.
    Чорнобильська трагедія торкнулася кожного з українців. Чорнобиль був, є і буде, а тому згадувати про нього потрібно не лише  раз на рік, а робити це постійно. І відлуння Чорнобильських дзвонів буде чути ще не одне покоління.