16 червня 2015 р.

Інформаційне обслуговування сільської громади

  З метою підвищення професійної майстерності бібліотечних працівників району в центральній бібліотеці відбувся семінар-практікум: «Активізація сучасних інформаційних технологій, ресурсів Інтернету для довідково-бібліографічного обслуговування, забезпечення інформаційних потреб користувачів». Робота семінару розпочалася повідомленням директора ЦБС Чикар С.В. «Бібліотека як організатор до сучасного інформаційного простору. Стан інформаційно-бібліотечної діяльності в бібліотеках».
   Бібліотеки стають у своїх населених пунктах, як громадські центри пропонують поряд з традиційними, інноваційні бібліотечні послуги, які спрямовані на інформаційне забезпечення потреб громад, розповсюдження культурно-освітніх знань населення.
Бібліограф ЦБС Рубцова М.В. у представленій доповіді-візуалізації «Інформаційне обслуговування сільської громади: поєднання традиційних та інноваційних послуг», розкрила форми і методи інформаційного забезпечення користувачів.
     Методичні консультації та поради надала методист ЦБС Бордовська О.В. «Формування інформаційної культури юних користувачів: новий погляд».
    Виконуючи одну із головних функцій сучасної бібліотеки – підготовка та розповсюдження інформації бібліотеки ЦБС, здійснюють її шляхом випуску власної інформаційної, бібліографічної продукції у друкованому виді. Про організацію та створення таких матеріалів в практичних заняттях розкрила бібліограф ЦБС Рубцова М.В. «Технологія та організація складання інформаційно-бібліографічних матеріалів. Дотримання правил бібліографічного запису статей».
  Активна підтримка зв’язку «Користувач – бібліотека» відбувається через Блогсферу. Бібліотеки створили власні блоги, цікаві як для читачів, так і для бібліотечних фахівців, публікуються ексклюзивні матеріали з історії краю та дописи відомих письменників Добропільщини.
 Бібліотекарі прослухали навчальні консультації програміста із редагування інформації на блог-сторінках. Під час занять задавали питання, обговорювали інформацію, ділились досвідом.
  Закінчилася робота семінару мині-тренінгом з різних питань інформаційно-бібліографічної діяльності бібліотек.

     



Немає коментарів: