20 листопада 2015 р.

День Гідності і Свободи

    21 листопада відзначається перша річниця Дня Гідності і Свободи, який визнано згідно Указу Президента України від 13 листопада 2014 року №872/2014.
    Мета запровадження пам’ятної дати День Гідності і Свободи — це символ утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
    З метою популяризації цієї пам’ятної дати в бібліотеках району оформлено виставка-панорама «Україна – територія Гідності і Свободи» (центральна бібліотека), книжкові виставки «Україна єдина» (Октябрська бібліотека), «Я – українець, і цим пишаюсь» (Ганнівська бібліотека), календарні виставки, тематичні полиці. Проведено масові заходи: інформаційна година «Криниця національної гідності» (Святогорівська бібліотека), година патріотизму «Я – Громадянин і патріот своєї  країни» (Никанорівська бібліотека), урок-спомин»День Гідності та Свободи» (Ленінська бібліотека), історичний екскурс «День Гідності і свободи» (Криворізька бібліотека) та інші.
    Величність цього державного свята насамперед полягає у тому, аби кожен відчув свою приналежність до долі Батьківщини та власну відповідальність за гідне життя прийдешніх поколінь.