21 вересня 2016 р.

22 вересня – День партизанської слави

  Свято партизанської слави встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам'яті...», згідно Указу Президента України № 1020/2001 від 30.10.2001.

   В бібліотеках ЦБС до цієї дати оформлено книжкову виставку «Фронт без флангів» (центральна бібліотека), тематичні викладки «День партизанської слави» (Вірівська, Новодонбаська, Шилівська бібліотеки), перегляди літератури «Україна пам’ятає мужність партизан» (Золотоколодязька, Світлівська бібліотеки), відбудуться заходи: урок мужності «Стежками партизанської слави» (Завидокудашевська бібліотека),година мужності «Безсмертна слава у віках» (Новофедорівська бібліотека) та інші.
    День партизанської слави в Україні  – це державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливост іщодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі протии гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.