25 січня 2017 р.

Льюїс Керролл і його країна Чудес

    27 січня виповнюється 185 років від дня народження Льюїса Керролла (Чарлз Лютвідж Доджсон) (1832-1898) – англійського письменника-казкаря, автора всесвітньо відомої книжки «Пригоди Аліси в Країні Чудес».

   Чудовий світ Льюїса Керролла майже сто п'ятдесят років зачаровує і дорослих, і дітей. Книги про Алісу читають у всьому світі. І тим більше дивний їх творець, серйозний математик і педант з одного боку і фантазер, кращий друг дітей - з іншого.


   З нагоди ювілею письменника в бібліотеках району оформлено книжкові виставки «Творець країни Задзеркалля» (центральна бібліотека) і «Чарівний світ казок про Алісу» (Світлівська бібліотека), літературну вітрину «Дитячий Дивокрай» (Вірівська бібліотека), перегляди літератури «Дивний світ Льюїса Керролла» (Добропільська, Нововодянська, Новофедорівська бібліотеки), де представлено літературу про життєвий і творчий шлях письменника, його твори, цікаві факти про його книги та їх популярність у світі.

   Книги Керролла – це казка, переплетена з реальністю, це світ вигадки і гротеску. Подорож Аліси - це шлях, по якому вільно ковзає фантазія людини, вільної від тягот «дорослого» життя, тому персонажі, що зустрічаються на шляху, і пригоди, пережиті Алісою, так близькі дітям.