17 березня 2017 р.

Одна з народностей України – роми

   Традиційно циганську націю в Україні та за її межами сприймають як носіїв колоритної культури, пов’язують з ними чимало стереотипів, демонструють упереджене  та дискримінаційне ставлення до ромів.
   Інтеграція в українське суспільство ромської національної меншини є соціально значущим питанням.


     В рамках виконання Плану заходів щодо реалізації в Донецькій області Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року в центральній бібліотеці районної ЦБС  організовано книжково-ілюстративну виставку «Одна з народностей України – роми». До уваги користувачів представлено нормативно-правові документи що стосуються інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини, матеріали з історичними відомостями про життя, побут і самобутню та колоритну культуру цього народу, твори художньої літератури вітчизняних та зарубіжних авторів, ілюстрації та фото.

    8 квітня 1971 року в Лондоні відбувся установчий з'їзд Міжнародного союзу циган, в якому взяли участь представники 30 країн.  Відтоді 8 квітня відзначають як Міжнародний день ромів.
   Сьогодні міжнародні та вітчизняні організації докладають чимало зусиль, аби залучити ромську меншину до соціальних процесів та інтегрувати в суспільство.

Немає коментарів: