28 квітня 2017 р.

Поки живу, пам’ятаю…

    В рамках до 85-річчя утворення Донецької області в центральній бібліотеці Добропільської районної ЦБС відбулося краєзнавче свято «Мої корені на Добропільській землі». На ньому вшанували родини, які своє життя і працю присвятили рідній землі та розглянули родовіди присутніх на святі сімей: Мамонових (с.Завидо-Борзенка), Вентоняків-Прокопенко (смт. Святогорівка), Осипець (с. Новоукраїнка), Кутніх (с.Кам’янка), Братковських та Гайдуків (с. Криворіжжя), Гайдобів (с.Юр`ївка).

   До свята оформлена виставка-експозиція «Поки живу, пам’ятаю» за розділами: «Символи роду», «Сімейні хроніки». На виставці представлені фотографії родовідів сімей – учасників заходу, документи, статті, рушники, ляльки-мотанки, ікона та інші речі. Так з покоління в покоління в родинах передаються предмети інтер’єру, особливі речі та фотографії. Завдяки цьому ми знаємо і пам’ятаємо біографії наших предків.
   На заході були присутні: Барлет Л.В. – керуюча справами Добропільської районної ради, Літвінова Ю.М. – начальник відділу культури і туризму Добропільської РДА, Бондаренко О.А. – в. о. начальника відділу з питань внутрішньої політики та організаційної роботи Добропільської РДА, Марченко Л.О. – голова громадської організації «Добре поле».
Учасникам заходу були вручені подарунки, які придбані завдяки спонсорської допомоги Пр АТ «Глини Донбасу» (генеральний директор Ткач І.В.) та Громадської організації «Добре поле» (голова Марченко Л.О.).
    Будуючи сьогодні своє життя, ми повинні завжди пам’ятати про наших предків, які незважаючи на тяжке життя, змогли вистояти у надзвичайно складних умовах, зберегти свій рід і виховати вас – своїх нащадків справжніми людьми – добрими, порядними, працьовитими.
 “Родина”, “рід”, які слова святі!
 Вони потрібні кожному в житті,
 Бо всі ми з вами гілочки на дереві,
 Що вже стоїть віки.
 Це дерево – наш славний родовід,
 Це батько, мати, прадід твій і дід.