11 травня 2019 р.

До Дня матері

     З давніх  часів в Україні існувала традиція шанувати матір, як хранительку родини, домівки. В сучасній Україні Указом Президента від 1999 року, встановлено офіційне свято – День Матері, який святкують у другу неділю травня.


    З нагоди цієї дати в бібліотеках району організовано: виставка – свято «Майбутнє України – щаслива родина» (центральна бібліотека), народознавча виставка «Матусині рушники» (Святогорівська бібліотека), виставка-вітання «Усе бере від матері початок» (Новодонбаська бібліотека).  сімейні посиденьки «Світлиця любові» (Завидокудашевська  бібліотека), літературна вітальня «Рідна мати моя» (Криворізька бібліотека), літературно-музична композиція «Святе слово – рідна мати» (Новоукраїнська бібліотека), година поезії «Мамо, вічна і кохана» (Добропільська бібліотека), творча година «Подарунок для матусі» (Святогорівська бібліотека).
    Краса материнства в усі століття оспівувалася кращими художниками, письменниками і поетами. Саме про ці твори йшла мова на заходах, які пройшли в бібліотеках району до Дня Матері.