16 серпня 2019 р.

«Видатні особистості: свідки і творці історії»

   16 серпня 2019 року  в приміщенні райдержадміністрації,  в рамках культурно-просвітницького проекту «Донбас – це Україна»,  започаткованого Державним  архівом Донецької області, відбувся  районний історико - краєзнавчий альманах «Видатні особистості: свідки і творці історії».  

   На заході були присутні: директор Державного архіву Донецької області Шишолік Ірина Василівна та заступник начальника відділу організації та координації архівної справи Василенко Інна Вікторівна.
    Наш район відомий людьми, що своїм життям, діяльністю та досягненнями прославили його та Україну.
   Початок заходу було присвячено особистості Миколи Федоровича Чернявського  -  відомого українського поета, прозаїка, перекладача, громадського і культурного діяча початку ХХ ст., нашого земляка, уродженця села Шахове Добропільського району.
   З особливою шаною і болем в серці, присутні прослухали розповідь та переглянули відеофільм про  Наумова Володимира Григоровича – Героя України, одного з «Небесної Сотні», хто вийшов на Майдан і загинув заради прав і свобод усіх українців.
   Наступні розділи історико - краєзнавчого альманаху були присвячені нашим сучасникам, життя яких є прикладом патріотизму, громадянської свідомості, палкого служіння своєму народові. Серед яких – Голованьов В.М.- директор СТОВ «Торецьке», голова Аграрного Союзу України в Донецькій області, володар почесного ордена «Лицар Вітчизни»; Батицький В.М. – голова правління ПАТ ім.. Т.Г. Шевченка, відомий краєзнавець, Почесний громадянин Добропільського району; Петренко О.М. – учитель історії, керівник пошуково-дослідницьких експедицій в населених пунктах району, автор наукових праць з археології; Стрепоченко М.Б. – керівник фермерського господарства, активний громадський діяч, один з засновників волонтерського руху в районі.
   Багато цікавого і корисного учасники заходу дізналися з розповідей самих героїв історико - краєзнавчого альманаху.
   Під час підготовки заходу було використано великий обсяг фотоматеріалів, статей та інших документів, які так чи інакше пов’язані з історією Добропільщини. 
 Захід організовано і проведено працівниками відділу культури і туризму райдержадміністрації на чолі з начальником відділу Літвіновою Ю.М. та центральної бібліотеки районної ЦБС. Вокальні номери і святковий настрій дарували колективи  та солісти Світлівського БНТ, Ганнівського і Добропільського закладів культури  та Новоукраїнської сільської бібліотеки.
    Кожен  учасник  заходу отримав сувеніри від ПрАТ «Глини Донбасу» в рамках виконання соціального контракту цього підприємства з райдержадміністрацією та районною радою  за сприянням ГО «Добре поле».  
  Короткий екскурс про видатних особистостей нашого краю, про славних синів Добропільщини, видався змістовним, насичиним і надав змогу  присутнім  глибше осягнути минуле,  краще збагнути нинішнє та  зазирнути у майбутнє.










Немає коментарів:

Дописати коментар