22 жовтня 2019 р.

Барвистий вінок поетичного слова

   22 жовтня в центральній бібліотеці Добропільської районної ЦБС відбувся літературний вернісаж «Поетичні голоси Добропільщини» та презентація збірки віршів поетів Добропільського краю «Барвистий вінок поетичного слова». Книга вийшла з друку в червні 2019 року. До збірки увійшли твори 21-го автора,  які вправно володіють поетичним словом.



     З привітальним словом до учасників заходу звернулася директор Добропільської районної ЦБС М.В. Рубцова. Літературний вернісаж зібрав творців поетичного слова та шанувальників літературної творчості земляків. Автори поетичних рядків – звичайні мешканці нашого району різного віку, статі і професій. Одні з них досвідчені автори, які вже приймали участь в районних поетичних конкурсах, друкувалися в різних збірках, для когось публікація у книзі стала дебютом.
     Поетичні і щирі почуття до рідного краю пролунали в творчості Валентини Броваренко, Любові Літвіновой, Тетяни Бєловой, Анатолія Дядюна, юного поета Кирила Пригоди. Поетичні відгуки на сучасні політичні події в країні відображені в поетичних голосах Раїси Карманець, Дудник Оксани. Молоді поетеси Юлія Видющенко, Ольга Чикар, Вікторія Блашнікова спростовують думку, що сучасна молодь мало цікавиться поезією. В їх віршах звучать мотиви молодості й кохання, щирої дружби, милування краєвидами рідної землі. Вони западають в душу, відлунюють гордістю і радістю, часом смутком і тривогою. Філософські роздуми відображені в творчості Ольги Малєєвой, Ірини Демидовой. Розважила своєю творчістю поетеса Тамара Лутицька, яка пише гуморески, Софія Живило прочитала байку.
   Захід доповнила книжкова виставка творчого доробку наших славних земляків під символічною назвою «Сяє ріднокрай у слові». Завершилася поетична зустріч оголошенням подяк її учасникам та врученням поетичних збірочок і подарунків, які вручила начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Літвінова Юлія Миколаївна. Центральна бібліотека завжди популяризує творчість поетів-земляків, проводить літературні конкурси, поетичні вітальні. Вже доброю традицією стало вшанування творчого надбання майстрів слова. Спілкування поетів продовжилося за чаюванням в теплій атмосфері читального залу де знов лунали  авторські вірші. Всіх переповнювала безліч незабутніх вражень та емоцій після заходу.       
  Висловлюємо слова щирої подяки за спонсорську допомогу та вагому підтримку літературного краєзнавства нашого району ПрАТ «Глини Донбасу» (Генеральний директор Ігор Ткач) згідно соціального партнерства цього підприємства з райдержадміністрацією та Добропільською районною радою за сприяння громадської організації «Добре поле» (Голова Любов Марченко).