16 квітня 2014 р.

Бібліотекарі вивчають інформаційні технології


З метою підвищення професійної майстерності бібліотечних працівників району в центральній бібліотеці відбувся дводенний семінар-практикум за темою «Сучасні аспекти інформаційно-бібліографічної діяльності бібліотек».
Робота семінару розпочалася повідомленням директора ЦБС Чикар С.В. «Сучасний стан інформаційно-бібліографічної діяльності бібліотек».
Мультимедійну презентацію «Впровадження електронного урядування в Україні» представила бібліограф ЦБС Рубцова М.В. Вона ознайомила слухачів з можливостями електронного урядування, яке сприяє підвищенню ефективності і доступності до інформації громадян.
Методичні консультації «Інформаційно-довідкова діяльність бібліотеки в сучасному середовищі», «Методика підготовки і проведення інформаційних заходів»  надала завідуюча методичним відділом ЦБС Н.П.Білоусова. В консультаціях розкрила форми і методи формування інформаційної культури серед дітей і юнацтва. застосування можливостей Інтернету в інформуванні населення, проведенні заходів.
Активну участь в професійному спілкуванні з досвіду роботи бібліотек району прийняли Світлівська, Ганнівська, Вірівська та інші бібліотеки. Отримані теоретичні знання бібліотекарі закріпили під час проведення практичних занять. Головними питаннями яких стали: «Відкриття блог-сторінки бібліотеки», «Рекламно-інформаційна продукція бібліотеки».