12 листопада 2014 р.

Чарівник сміху

    13 листопада відзначається 125 років від дня народження Остапа Вишні. Під таким ім’ям увійшов у літературу незрівняний сміхотворець, класик української гуморески – Павло Михайлович Губенко. Головним джерелом його гумору була любов до життя, до людини.
 Творчість Остапа Вишні здобула всенародну популярність і визнання. З нагоди цієї дати в бібліотеках району оформлено: виставка-позитив «Великий життєлюб» (центральна бібліотека), виставка одного автора «Гумор і сатира Остапа Вишні» (Вірівська бібліотека), книжкові виставки «До нас твої всміхаються світи» (Никанорівська бібліотека), «Веселі книги улюбленого автора» (Святогорівська бібліотека), книжкова полиця «Смійтеся на здоров’я» (Новоукраїнська бібліотека) та ін.
   Для широкого кола читачів підготовано годину сміху «Ніколи не сміявся без любові…» (Золотоколодязька бібліотека), голосні читання «Сторінками вишневих усмішок» (Криворізька бібліотека), огляд літератури «Остапу Виші - 125» (Шилівська бібліотека).
   За життя Остап Вишня не був удостоєний жодної офіційної відзнаки, навіть скромної премії, але народна любов до письменника була і є безмежною.