6 січня 2015 р.

Витязь української поезії

8 січня – 80 років від дня народження видатного українського поета Василя Симоненка. Молодим, двадцятивосьмилітнім пішов він у вічність, але духовне його буття в Україні триває. До літературної і журналістської спадщини Василя Симоненка входять: вірші, поеми, сонети, балади, казки, байки, новели, статті, рецензії, щоденники, листи та інші.
Окремими виданнями виходили книги поезій «Тиша і грім», «Земне тяжіння», «Лебеді материнства», «Ти знаєш, що ти - людина», збірка віршів і казок для дітей «Народ мій завжди буде», «Цар Плаксій і Лоскотон», «Подорож у країну Навпаки» та інші твори, які неодноразово перевидавались.
З нагоди вшанування пам’яті Василя Симоненка в бібліотеках району організовано: виставка-персоналія «Витязь молодої української поезії» (центральна бібліотека), книжкову виставку «Живе лиш той, хто не живе для себе» (Завидокудашевська сільська бібліотека), книжкова полиця «Іду до вас із забуття воскреслий» (Новоукраїнська бібліотека), літературно-музичну годину «Поезія, що стала музикою» (Святогорівська бібліотека), літературна година «Поезіє, ти сила чарівна» (Никанорівська бібліотека), бесіда «Я для тебе горів, український народе» (Вірівська бібліотека) та інші.
Я хочу правді бути вічним другом,
І ворогом одвічним злу.
Поет одним із перших мужньо став супроти великого зла сталінізму і комуністичної ідеології, став душею національно-культурного відродження в Україні.