27 жовтня 2016 р.

День визволення України від фашистських загарбників

   28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників, присвячений остаточному вигнанню військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території нашої держави. 
  З приводу цієї дати в бібліотеках району оформлено: виставку-експозицію «Україна. Віра. Перемога» (центральна бібліотека), книжкові виставки «Подвигів гартємо сторінки"(Святогорівська бібліотека), 
«Уклін живим – загиблим слава» (Світлівська бібліотека), «Полум’я пам’яті в наших серцях» (Новодонбаська бібліотека), «Тільки пам’ять не сивіє» (Добропільська бібліотека) та інші. Організовано заходи: година мужності «Україна в полум’ї війни» (Завидокудашевська бібліотека), історична подорож «Подвигом уславлені» (Криворізька бібліотека), уроки мужності «Ти пам’ятай, ніколи не забудь» (Золотоколодязька бібліотека) та «Це потрібно живим» (Шилівська бібліотека), історична година «Вічний вогонь нашої пам’яті» (Святогорівська бібліотека) та інші.

  В цей день хочеться пригадати імена наших співвітчизників, які своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини, усіма силами, інколи ціною власного життя, наближали день звільнення України від фашистської окупації.