18 листопада 2016 р.

Україна – країна Гідності і Свободи

    21 листопада в Україні відзначається День Гідності і Свободи, свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
  На відзначення цієї дати в бібліотеках району організовано заходи. Оформлено: виставки - хроніки «День Гідності і Свободи» (Криворізька, Золотоколодязька, Святогорівська бібліотеки),
книжкова виставка «Україна – це територія  гідності і свободи» (Центральна бібліотека), тематичні викладки «В єдності дій і соборності душ» (Завидокудашевська, Вірівська бібліотеки), відбудуться заходи: інформаційні години «Криниця національної гідності» (Святогорівська бібліотека), «Скарані за любов до України» (Добропільська бібліотека), патріотичний урок «Забуттю не підлягає» (Новоукраїнська бібліотека), урок мужності «Вони будили свідомість українців» (Шевченківська бібліотека), година національної свідомості«Гідні творять майбутнє» (Центральна бібліотека) та інші.
   Невід’ємною традицією сучасних свідомих українців є належне вшанування громадянського подвигу, патріотизму й мужності героїв, які виступили на захист демократичних цінностей та не пошкодували власного життя задля оновлення Української держави. Своєю непохитністю та самопожертвою герої майдану заслужили шану та повагу усіх співгромадян.