3 лютого 2017 р.

HEART: зцілення та навчання через мистецтво


    В січні 2017 року в м. Святогірську за сприяння Міжнародної організації Save the Children пройшов триденний тренінг "HEART: зцілення  та  навчання  за  допомогою  мистецтва", в якому брала участь завідуюча Святогорівською бібліотекою Романченко В. М..


  «HEART» – це інноваційна програма реабілітації та освіти дітей через мистецтво, новий підхід до роботи з дітьми, які зазнали психологічних травм або знаходяться в стресовому стані. Цей метод допомагає більш вільно спілкуватися, обговорювати свої переживання, підняти самооцінку; використовує  мистецтво,  щоб  допомогти  дітям  відчувати  себе  безпечно  у  сучасному  середовищі.

    Сучасний бібліотекар це - лоцман в світі книг та Інтернет-мереж, масовик-витівник і психолог, який кожний день спілкується і взаємодіє з різними категоріями і групами користувачів бібліотеки, тому  участь в програмі HEART була своєчасною і усвідомленою.
    Під час навчання учасники програми опановували творчий підхід у наданні психосоціальної підтримки дітей, постраждалих у наслідок воєнних дій. Автори програми демонстрували творчі прийоми, що допомагають дітям упоратися зі стресом і навчатися в цікавій ігровій і креативній формі. Завдяки організаторам тренінгу учасники спробували проявити себе в різних видах мистецтва: малюванні, скульптурі, декоративному та театральному мистецтві.

    Кожний учасник отримав сертифікат від представництва Save the Children International in Ukraine та матеріали для впровадження цієї важливої та інноваційної програми в практику роботи з підростаючим поколінням.