1 червня 2017 р.

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

     Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено з ініціативи Міжнародної демократичної федерації жінок ще в 1950 році. 
    ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.


    До цієї дати в бібліотеках району організовано заходи: день дитячих розваг «Свято всіх малят» (Центральна бібліотека), дитячий розважальний конкурс «Хай щастю дитини не буде кінця» (Золотоколодязька бібліотека), поетичне свято «Свято дитинства» (Вірівська бібліотека), свято «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» (Новодонбаська, Шевченківська бібліотеки), конкурсно-розважальна  програма «Щасливе дитинство» (Завидокудашевська сільська бібліотека і будинок культури), дитячій розважальний конкурс «Щаслива пора дитинства!» (Шилівська бібліотека) та інші.

    Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.