3 січня 2018 р.

Володимир Сосюра - співець землі донецької


    6 січня минає 120 років з дня народження Володимира Сосюри  (1898-1965) - українського письменника, поета-лірика, уродженця Донеччини.

    З нагоди ювілею письменника в бібліотеках району оформлено книжкові виставки «Поет високого духу» (центральна бібліотека), «Володимир Сосюра: знайомий і незнайомий» (Світлівська бібліотека), календарні перегляди, тематичні полиці (сільські бібліотеки), організовано заходи: літературний акорд «Повернення в степи донецькі» (Святогорівська бібліотека), літературна година «Без тебе немає мене» (Золотоколодязька бібліотека), краєзнавчий урок «Земля Сосюри» (Новодонбаська бібліотека) та інші.
  Найніжнішим ліриком, українським соловейком називають Володимира Сосюру, чиє поетичне слово народжувалося з любові і з любов'ю промовляло до всього сущого на землі. Після себе Володимир Сосюра лишив значний літературний спадок – понад 40 поетичних збірок, що є доказом надзвичайної  творчої наснаги поета, доказом його великого таланту. Ліричні вірші, поеми, автобіографічна проза - це безмежний світ поета, це історія  нашої землі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар