9 липня 2018 р.

АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ АНКЕТУВАННЯ «СІЛЬСЬКА БІБЛІОТЕКА: ЗА І ПРОТИ»


     Протягом червня 2018 року в бібліотеках Добропільської районної ЦБС проводилось опитування,  метою якого було визначити необхідність та роль сільської бібліотеки  в житті громади, задоволеність якістю послуг, які надають бібліотеки та визначення подальшого розвитку сучасної бібліотеки.

 


     Анкетуванням були охоплені різні категорії респондентів віком від 19 до 66 років. В опитуванні взяли участь 254  респонденти з 12 сільських бібліотек, 
На запитання «На Вашу думку чи потрібна громаді бібліотека?» відповідь була одностайною -254 (100%) «так».
    Щодо відвідування бібліотеки відповіді опитуваних розподілились таким чином: - щотижня - 41%; - 1-2 рази на місяць -28,3 %; - по мірі необхідності – 30,7%.
    Якістю послуг, які надає бібліотека задоволені 79% респондентів. Решта основною причиною незручностей назвали некомфортні умови перебування в бібліотеці через відсутність опалення приміщень в зимовий період.
   Користувачі б хотіли бачити сучасні бібліотечні заклади технічно оснащеними, комп’ютеризованими  з ігровими залами або куточками для дітей, безпечним та надійним місцем відпочинку та самоосвіти.
    Враховуючи міркування та побажання користувачів, бібліотечним працівникам потрібно систематично поповнювати бібліотечні фонди книжками та періодичними виданнями, також слід зосередити увагу на заходах з популяризації читання новими інноваційними формами роботи.