14 серпня 2018 р.

Обласний семінар бібліотечних працівників


    Сьогодні, 14 серпня, на базі центральної бібліотеки Добропільської районної ЦБС відбувся обласний семінар "Використання інноваційних технологій у роботі з дітьми і юнацтвом"
    У ньому  прийняли  участь  бібліотекарі сільських бібліотек-філій, Добропільського району, бібліотекарі  Шахівської громади та фахівці з інших бібліотек області.

    Надія Геннадіївна Вірко, завідуюча відділу обслуговування дитячої центральної бібліотеки ім. О.С.Пушкіна м. Краматорська,  представила консультацію «Сучасна бібліотека: змінюємо формат, створюємо новий образ». Ознайомила з кращим вітчизняним та світовим досвідом, надала можливість побачити цікаві візуальні форми просування книжки і читання серед дітей та підлітків, а також запропонувала адаптувати ці інновації до місцевих можливостей. Особливу увагу приділено патріотичному вихованню юних читачів, сучасним методикам творчого опрацювання художньої літератури.
    Тетяна Анатоліївна Рєзнік, провідний бібліотекар юнацького відділу  центральної міської публічної бібліотеки м.Краматорська. Ознайомила з досвідом творчих надбань «Інноваційні форми роботи». За допомогою електронної презентації  акцентувала увагу на постатях і творчості кращих представників сучасної літератури, новими  інноваційними формами заходів з використанням електронних технологій.

Підбиваючи підсумки, учасники констатували, що ефективна робота сучасного бібліотекаря неможлива без професійного спілкування та корпоративної взаємодії. Завдяки співпраці та розвитку партнерських відносин між  бібліотеками м.Краматорська та Добропільською районною ЦБС семінар, проведений з використанням мультимедійної техніки, висвітлив сучасну методологію  бібліотек обслуговування дітей і юнацтва.