6 вересня 2019 р.

Рокам ніколи пам’яті не стерти

   Напередодні Дня визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників у читальні  центральної бібліотеки Добропільської районної ЦБС  для учнів  проведено патріотично-краєзнавчий нарис « Пишу Вам між боями. Листи з фронту»

Бібліотекар  разом з учнями перенеслись в минуле,  далекі роки, коли наші дідусі і бабусі були дуже молодими. Закінчили школу і мріяли про мирну працю і про чисте небо. Але в червні 1941 року в їх життя увірвалась сувора, жорстока війна.
 До уваги учасників заходу презентована  виставка – експозиція «Минає час та пам'ять не минає». На виставці  представлені  старі фото, справжні фронтові листи,  випуск  міськрайонної газети «Сталінський шлях»(«Новий шлях») за 1травня 1941 року. В газеті надруковано листи учнів десятикласників Добропільської середньої школи в яких вони розповідали про свої мрії і бажання та  на жаль мрії тих молодих юнаків і дівчат так і залишились мріями. Біля виставки проведено огляд  краєзнавчих книг, пов’язаних однією темою «Донбас в роки війни». 
Минають десятиліття, народжуються і виростають нові покоління, все менше залишається тих, хто пам’ятає злочини фашистів. Але в пам’яті народній не згасне подвиг тих, хто боровся і поліг за визволення рідної землі.