6 квітня 2020 р.

Мистецтво бути здоровим

  7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров'я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я. Здоровий спосіб життя сьогодні – це вимога часу.   
   Центральна бібліотека Добропільської районної ЦБС пропонує  переглянути на сторінках нашого блогу віртуальну виставку- заклик  «До здоров’я через книгу»



Дочинець М. І. «Многії літа. Благії літа».- Мукачево: «Карпатська вежа», 2016 −352 с
    Унікальна книга, яка витримала вже 12 перевидань, написана на основі унікальних і повчальних матеріалів із зошитів Андрія Ворона, 104-річного закарпатського мудреця, народного філософа, травозная, гомеопата – як жити довго в щасті, радості і, що важливо, мудрості.






Ендерс Дж. Внутрішня історія. Кишечник — найцікавіший орган нашого тіла.- Харків:Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля», 2016.-288с.
     До вашої уваги - його величність кишечник! Так-так, саме він! Ви ще соромитеся говорити про цей дуже важливий та цікавий орган свого тіла? Дарма! Тому що саме від його роботи залежить не тільки гарне фізичне самопочуття, але й ваш настрій та психічний стан. Узагалі, що ми знаємо про кишечник? Здається, зовсім небагато! Але ж це цілий світ зі своїми правилами, обов'язками, громадянами - і навіть злочинцями! 


Єжова О. О. Здоровий спосіб життя : навч. посібник. – Суми : ВТД «Університетська книга», 2010. – 128 с.
     В посібнику розглянуто сучасні проблеми, що стосуються здоров’я людини та її способу життя. Зокрема, приділяється увага таким актуальним питанням, як ціннісне ставлення до здоров’я, вибір продуктів харчування, вплив слабкоалкогольних напоїв на організм людини, використання в спілкуванні мобільного телефону, лихослів’я тощо. Адресований учнівській молоді


Завадский И.Б. Прививки для детей и взрослых: "за" и "против".- СПб.: «Вектор», 2010.- 128с.
   Какие прививки и в каком возрасте стоит делать, а от каких можно безболезненно отказаться? Какие болезни так уж страшат наше общество и не страшнее ли побочные эффекты самих прививок от этих болезней? На эти и многие другие вопросы ответит данная книга. В ней представлена информация обо всех заболеваниях, рекомендованных для прививания, возрастная градация прививок, их воздействие на организм человека. Книга адресована всем, кто следит за своим здоровьем и здоровьем своих детей



 Карр  А. Легкий способ сбросить вес. - М.: Издательство «Добрая книга», 2010.- 192 с.

      Ешьте что хотите, наслаждайтесь едой и оставайтесь стройным - это вам гарантирует уникальный и эффективный метод Аллена Карра. Сбросьте вес без диет, подсчета калорий и применения силы воли. Программа питания, разработанная Алленом Карром, позволит вам наслаждаться вкусом еды, утолять голод и терять вес.



Карр  А. Легкий способ бросить курить.- М.: Издательство «Добрая книга», 2006.- 208с.
     Беря в руки книгу Аллена Карра «Легкий способ бросить курить», многие настраиваются скептически. А всё потому, что они думают, что сейчас увидят очередное издание, в котором описаны все прелести последствий курения. Нет, в этой книге вы не найдёте раздражающих нотаций, красочно описанных заболеваний, вызванных курением. Вас никто не будет убеждать в том, что это вредно, некрасиво, отвратительно и дурно пахнет, в любом смысле этого слова. Автор просто доносит до вас мысль, что бросить курить легко.




  Кархаут В. В. Ліки навколо нас. - 4-те вид., К.: Здоров’я, 2010.- 232с.

      У книзі подано опис понад 40 видів лікарських рослин, які ростуть в Україні та найчастіше використовуються, вміщено їх кольорові ілюстрації. Надано рекомендації щодо способів обробки, зберігання та їх застосування. Окремий розділ присвячено ролі рослинних речовин у лікувальному харчуванні. Наприкінці книги подано календар збирання лікарських рослин.





 Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н.В,. Димитрієвич Л.Р. Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів:  навчальний посібник. - Суми: ВТД «Університетська книга», 2007. - 441 с.

      В книзі надається характеристика особливостей харчування різних верств населення (дітей та підлітків, людей похилого віку, студентів, різних професійних груп населення, людей, що контактують із шкідливими чинниками, та людей, що потребують дієтичного харчування).



Самые эффективные методики очищения, голодания и омоложения. Малахов. Гогулан. Ниши. Брэгг. Уокер. Болотов. Шелтон. Семенова/сост. Ю.Пернатьев.-Харьков:Книжный Клуб «Клуб семейного досуга»,2010.- 288с.

    Вы хотите не стареть, выглядеть молодо, быть активным и здоровым? Позаботьтесь о своем организме!
    Современный ритм жизни, плохая экология, постоянные стрессы, нездоровая пища день за днем подрывают наше здоровье. Вредные вещества начинают накапливаться на стенках сосудов, в суставах, в почках и желчном пузыре в виде камней, появляются хроническая усталость, лишний вес, болезни. В этой книге собраны лучшие методики очищения и оздоровления организма от признанных авторов.


Шелтон Г. Жизнь по правилам здоровья. Раздельное питание – основа долголетия.- СПб.: «Вектор», 2010.- 128с.
     Герберт Макголфин Шелтон – один из самых знаменитых американских натуропатов, который заложил основы целого направления науки о здоровом образе жизни.Главное место в его многогранной, стройной системе здорового образа жизни занимают законы правильного, естественного и сбалансированного питания.





«Будьмо здорові» – науково-популярний журнал, видається з 1995 року.

«Якщо хочеш бути здоровим» – ось головна тема журналу і відповідь на це запитання знайде кожен, хто уважно читатиме видання та спілкуватиметься з його поважними авторами.
     У журналі діють постійні рубрики: «Лікар радить, обнадіює, застерігає», «За здоровий спосіб життя», «Консультує спеціаліст», «Сторінка для жінок», «Сторінка для чоловіків», «Запитували – відповідаємо», «Поради батькам», «Із лікарського досвіду», «Гідні своєї справи», «Природа лікує», «Сад лікує», «Ліки з городу».
     Автори видання зазвичай високоосвічені працівники медицини, практикуючі лікарі, знавці природи, кліматичних умов різних регіонів України. З редакцією свого часу співпрацював знаменитий кардіохірург Микола Амосов, за його статтями у журналі випущена книга «Здоров’я».

Рекомендуємо нашим читачам декілька  онлайн-платформ: 
    Book-online –  повністю безкоштовний ресурс. На цьому сайті ви знайдете не лише художню прозу, а і різноманітні поради щодо кулінарії, здорового способу життя та ділову літературу. Деякі книги можуть бути недоступними для вас, та після реєстрації всі обмеження зникають.
  ЛИТ МИР – електронна онлайн бібліотека. Тут ви зможете читати книги онлайн, або завантажити їх на пристрій, що доволі зручно за відсутності інтернет-підключення. Головна сторінка бібліотеки зручно структурована, тут ви знайдете книги для дітей та дорослих, наукову та художню літературу, все залежить від уподобань. Користування бібліотекою повністю безкоштовне.
   Read-online.in.ua – сервіс книг для безкоштовного читання, що користується популярністю серед користувачів. Тут ви зможете знайти будь-яку книгу, використовуючи онлайн пошук на сайті. Всі книги доступні для прочитання, але їх не можна завантажити на пристрій.