16 липня 2014 р.

Інтернет в сільських бібліотеках

  Безмежність інформаційних ресурсів Інтернету стала для бібліотек системи необхідністю якісного обслуговування читачів, яка реалізується завдяки районної «Програми інформатизації Добропільського району». За кошти цієї програми придбано 11 ноутбуків, до мережі Інтернет підключено сільські бібліотеки: Добропільська, Криворізька, Завидокудашевська, Вірівська, Святогорівська, Ганнівська, Золотоколодязька, Світлівська, Новодонбаська, Новоукраїнська, Шевченківська. А всього в районі комп’ютеризовано 14 з 19-ти сільських бібліотек. Це надало можливість удосконалити бібліотечні послуги, задовольнити різноманітні читацькі запити.
  Серед інтернет-послуг найбільш запитані: пошук рефератів, запис їх на електронні носії, виконання бібліографічних довідок, можливість сільським дітям користуватися електронними енциклопедіями, грати в пізнавальні та розважальні ігри.
Золотоколодязька бібліотека
 В Святогорівській, Золотоколодязькій, Ганнівській бібліотеках читачі замовляють товари в інтернет-магазинах, книги з «Книжкового клубу». В Вірівській сільській бібліотеці Інтернетом більше користуються середнього і старшого віку, їх цікавлять питання: пенсійна реформа, соціальні пільги, новини, розклад руху транспорту. В Світлівській і Завидокудашевській сільських бібліотеках найбільш запитані серед школярів – пошук навчальних і довідкових матеріалів, читання книг в електронному вигляді, передача інформації за допомогою електронної пошти. Частина користувачів спілкується з друзями, рідними і знайомими в соціальних мережах «Одноклассники», «В Контакте», Fecebook, Twitter. Також користується попитом спілкування через Skype.
  Підключення до мережі Інтернет сільських бібліотек дало змогу використовувати різноманітні форми роботи з формування інформаційної культури дітей і юнацтва, застосовувати можливості комп’ютерної техніки під час проведення масових заходів, розширювати професійний світогляд бібліотекарів.
Шевченківська бібліотека


                                                                                                                                                                        

Завидокудашевська бібліотека

Новодонбаська бібліотека

Ганнівська бібліотека