18 вересня 2014 р.

Творець краси і добра

«Творець краси і добра» - під такою назвою працівниками центральної бібліотеки був проведений захід, присвячений 150-річчю від дня народження видатного українського письменника Михайла Коцюбинського. Його називали сонцелюбом, сонцепоклонником. Сонце, людина, природа - три кити його творчості. Він вражав своїх сучасників знанням природничих наук. Природа і людина зливаються у нього в одне ціле, стоять в одному поетично-філософському ряду.
     Михайло Коцюбинський — так і не здобув офіційної вищої освіти (закінчив Шаргородську духовну семінарію, університет так і залишився мрією). Але він був високоінтелігентний, умів вести і піддержувати всяку розмову так, що кожний мав задоволення розмовляти з ним. 
      Був високоосвіченою людиною і читав дуже багато. Знав дев’ять мов – три слов’янські: українську, російську, польську; три романські: французьку, італійську, румунську; і три східні: татарську, турецьку та циганську… 
      Присутнім на заході були презентовані найцікавіші видання про життя і творчість письменника, фотоматеріали та пригадані цікаві факти з життя Коцюбинського.