5 вересня 2014 р.

День визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників

 
Щорічно, 8 вересня, Донеччина відзначає переможну та водночас  трагічну дату – річницю визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників. Згадуються трудові і бойові подвиги, що дозволили досягти цієї перемоги і жахливі втрати, які зазнала наша Вітчизна та її народ під час війни.
  З приводу цієї дати в бібліотеках району оформлено: книжкову виставку «У вогні палала рідна сторона» (центральна, Світлівська бібліотеки), книжкові полиці «З далеких сторінок війни» (Вірівська бібліотека), «Тих днів не змеркне слава» (Ганнівська бібліотека), в інших бібліотеках календарні виставки. 
  Серед масових заходів пройдуть: урок мужності «Героїчний подвиг захисників Донбасу» (Ганнівська бібліотека), вечір-спогад «З роками подвиги не меркнуть» (Новоукраїнська бібліотека),  історична година «Безсмертна пам’ять народу» (Святогорівська бібліотека), огляд літератури «Донбас нескорений» (Новодонбаська бібліотека) та заходи в інших бібліотеках, які проводяться спільно зі школами, клубними працівниками, для збереження історичної правди, патріотичного виховання дітей і молоді.