21 листопада 2014 р.

День пам’яті жертв голодоморів

  22 листопада – щорічний національний День пам’яті в Україні. Найстрашнішою гуманітарною катастрофою ХХ століття стали Голодомори 1932-1933 років, від яких загинуло майже  4 мільйони українців. Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, можемо зробити.
  До Дня пам’яті  голодоморів в сільських бібліотеках району оформлено: книжкова виставка «Криваве клеймо – 33» (Вірівська бібліотека), виставка-експозиція «І свічка палала в скорботі» (Святогорівська бібліотека), «Україна – роки скорботи» (центральна бібліотека), тематичні полиці «Засвіти свічку пам’яті» (Завидокудашевська, Новодонбаська бібліотеки), в інших бібліотеках оформлено календарі-перегляди.
  Напередодні дати пройдуть заходи: історичні година «Прости нас, пам`яте» (Ленінська бібліотека), урок-реквієм «Не було слів, не було сліз – був голод» (Новоукраїнська бібліотека), урок скорботи «Голгофа голодної смерті» (Світлівська бібліотека), історико-літературна година «Письменники України про голодомор» (Криворізька бібліотека) та інші.
Минуле не можна змінити, але важливо, щоб кожен усвідомив, що збереження історичної пам’яті допоможе уникнути повторення трагедії.