7 листопада 2014 р.

Мово рідне, рідне слово

  9 листопада відзначається День української писемності та мови. Любов до Вітчизни починається з любові до рідної мови. «Мово, слово – то найтонший різець, здатний доторкнутися до найпотаємніших  куточків людського серця… Без поваги, без любові до рідного слова не може бути не всебічної людської вихованості, ні духовної культури», - писав В.О.Сухомлинський.
  В День української писемності та мови в бібліотеках традиційно проводяться різноманітні заходи. Оформлено книжкові виставки: «Мова моєї  Вкраїни» (Вірівська бібліотека), «Рідна мово! Ти чиста криниця» (Добропільська бібліотека), «Найцінніший скарб – рідна мова» (Шилівська бібліотека), перегляди літератури, полиці. 
   Підготовлено цікаві масові заходи: літературна світлиця «Рідна мова моя українська» (Криворізька бібліотека), мовний лабіринт  «Століття мови – неповторні кроки» (Новоукраїнська бібліотека), історичний екскурс «Від сопілки до слова, від слова до мови» (Новодонбаська бібліотека), конкурс «Мовний всезнайка» (Святогорівська бібліотека), народознавчий урок «Буду я навчатись мови золотої» (Ганнівська бібліотека) та інші.Більшість заходів спрямована на дитячу і юнацьку аудиторію.
   Українська мова прекрасна й дивна і, щоб не трапилося, вона залишається завжди світлою і прекрасною. Бо наша українська мова – єдина й іншої нам не треба.