21 січня 2016 р.

22 січня – День СоборностіУкраїни

   День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. І хоч Акт Злуки тоді реалізувати не вдалося, він є яскравим виявом прагнення українців до національної і територіальної  єдності. Як відомо, державна незалежністьУкраїни була відновлена лише 24  серпня 1991 року.
     До цієї знаменної дати в бібліотеках району організовано низку заходів. Оформлено книжкові виставки «Моя соборна, суверенна…» (центральна бібліотека), виставка-хронологія «Майбутня доля мислилась соборно» (Вірівська бібліотека), виставка-експозиція «Українцями ми народилися» (Золотоколодязька бібліотека), тематична полиця «День Соборності України» (Добропільська бібліотека), календарні виставки, перегляди літератури. Організовано заходи: година державності «В Соборності України – сила держави» (центральна бібліотека), історична година «Соборна мати Україна – одна для всіх як оберіг» (Ганнівська бібліотека), інформаційна година «Хай квітне у віках соборна Україна» (Нововодянська бібліотека) та інші.
     Це свято нагадує нам, особливо підростаючому поколінню, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ!