17 червня 2016 р.

19 червня – Свято Трійці


    Християнське свято Трійця є одним з православних дванадесятих свят, яке відзначається на п’ятидесятий день після Великодня, Це свято в народі називають "зеленим", "смарагдовим", літнім святом. Тому що свято Святої Трійці - це свято оновлення життя, свято зелені. Вважалося, що літо по-справжньому вступає у свої права лише з свята Трійці
     До цієї дати в бібліотеках району оформлено виставку-експозицію «Зелена неділя в українських традиціях» (центральна бібліотека), книжкова виставка «Зелена неділя – літо починає» (Світлівська бібліотека), тематичні полички, перегляди літератури. Для читачів, переважно дітей і юнацтва, організовано заходи: година духовності «Православна Трійця» (Вірівська бібліотека), уроки народознавства «Прийшла до нас Зелена неділя» (Шилівська бібліотека), «Вінок сплітаю із звичаїв рідного краю» (Шевченківська бібліотека), народознавчій калейдоскоп «Зелене свято у травах іде» (Святогорівська бібліотека), вікторина «Зелена неділя в українських народних традиціях» (Новодонбаська бібліотека).
     Цієї світлої днини разом зі свіжою зеленню в наші домівки входить мир та висока Божа благодать. Людські серця наповнюються добром, любов’ю, щирістю і всепрощенням. Віриться, що у цей день світ стає кращим, доброзичливішим і світлішим.