15 червня 2016 р.

Вітаємо переможців!

  За ініціативи управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації  відбувся регіональний фестиваль української казки «Барвінок», заснований до днів відзначення 160-річної річниці від дня народження та 100-річчя від дня смерті видатного українського митця Івана Франка.
    Метою та завданням фестивалю було виявлення та підтримка творчо обдарованих дітей та молоді, розвиток через казку почуття любові до народних традицій, сприяння розвитку сучасної української культури.
    Користувачі бібліотек Добропільської районної ЦБС також долучились до участі в конкурсі. І приємно відзначити, що читачка Святогорівської сільської бібліотеки, учениця 7 класу   - Толстопятенко Юля, ввійшла до кола переможців і отримала диплом лауреата ІІ ступеня в номінації «Авторська казка». Слід зазначити, що Юля є учасницею і переможницею різних місцевих і районних творчих  конкурсів, має звання «Найкращий читач Святогорівської бібліотеки – 2016». 
   Ще одна учасниця регіонального  фестивалю української казки «Барвінок» Нишенко Люба, теж учениця 7 класу  отримала диплом учасника в номінації «Ілюстрація до відомої української казки».
   Нагородження переможців і учасників фестивалю відбувалось в місті Краматорськ під час проведення історико-музичного фестивалю «Дике поле. Шлях до Европи». Серед нагород – дипломи, добірки цікавої літератури. передплата на регіональну періодику і багато позитивних вражень.