13 липня 2017 р.

500 років Реформації

     
     У 2017 році весь християнський світ відзначає 500-річчя руху Реформації, початку масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. 


     В Україні відзначення 500-річчя Реформації підтримано на державному рівні Указом Президента України  та відповідним розпорядженням Уряду.
   Бібліотеки районної ЦБС долучились до організації заходів з нагоди 500-річчя Реформації, спрямованих на підвищення рівня духовності та освіченості громадян. Оформлено виставку – експозицію «Реформація – подія, що змінила хід історії» (Центральна бібліотека), календарні виставки «Християнський світ відзначає 500 років Реформації» (Святогорівська бібліотека), "500 Реформації - назад до істини чи вертаючись до основ" (Ганнівська бібліотека), проведено історичний екскурс з переглядом відеофільму «500-річчя Реформації в Україні та світі» (Завидокудашевська бібліотека).
     Соціальні явища, породжені Реформацією, є одними з найбільш впливових в історії людства. Західна цивілізація немислима без здобутків Реформації, до них долучились і українці.