2 лютого 2018 р.

Шану Миколі Чернявському складають земляки

    2 лютого 2018 в центральній районній бібліотеці відбулося літературно-музичне свято присвячене 150-річчю від дня народження  письменника-земляка  М.Ф.Чернявського.
    На заході були присутні начальник відділу культури і туризму Добропільської РДА Літвинова Ю.М. та голова громадської організації «Добре поле» Марченко Л.О.
    Розпочала свято директор Добропільської РЦБС С. В.Чикар, яка привітала присутніх з ювілеєм  митця та вкотре наголосила про його велику творчу спадщину. 

    Присутні на святі ознайомилися зі стрічкою «Повернення в степи Донецькі»,   яка створена учнями міського навчально-виховного комплексу №4 та слайд-презентацією підготовленою працівниками центральної бібліотеки. 
    Учні літературно-краєзнавчого гуртка  Святогорівської ЗОШ (керівник Бєлова Т.Ф.), декламували вірші поета, вокальний колектив «Україночка» з села Новоукраїнка (керівник Камінська Л.В.)  виконали українські народні пісні.
   Наприкінці заходу подякою від центральної районної бібліотеки відзначена ветеран педагогічної праці, засновниця кімнати-музею М.Ф.Чернявського в Святогорівській ЗОШ - Демчук Раіса Миколаївна  за значний особистий внесок в популяризацію творчості поета-земляка та співпрацю з центральною бібліотекою. Подяки отримали  також учасники заходу. 
    Щодо вшанування пам’яті нашого земляка  то на будівлі Шахівської  сільської ради знаходиться меморіальна дошка Миколі Федоровичу Чернявському,  де ми маємо можливість схилити голову в пошані. Також у 2016 році увічнено ім’я письменника в назвах вулиць у м. Добропіллі та селі Шахове.
    Ставтесь дбайливо до скарбів наших духовних. Цініть своїх видатних земляків, вшановуйте і зберігайте пам'ять про них.

Великий поет України

Роки спливають і біжать у вічність,
Але для нас живий і досі наш поет.
І на оновленій землі навічно
Живуть всі українці на землі.
Хто є для на поет Чернявський?
Він – рідна хата, річка та степи.
Він – при дорозі соняшник й калина,
Він – вітер, поле, батько, все, що бачиш навкруги!
Чернявський – мудрості перлина,
Єдиний шлях до кожної мети.
Він – вся моя Донеччина й Вкраїна,
А ми – його сини й доньки!
                                                                              Мозговенко Н.