14 лютого 2018 р.

«Були ми там, куди нас кликав час…»

     15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-а річниця виведення радянських військ з Афганістану.

     Війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм.
     Окрім Афганістану, українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.
     З нагоди відзначення  Дня  вшанування учасників бойових дій на території інших держав в бібліотеках району організовано заходи: виставка-вшанування «І покаяння, і любов, і пам’ять» (центральна бібліотека), книжкова виставка «Афганістан: пам'ять і вічний смуток» (Святогорівська бібліотека), книжкова розкладка «Відлуння  чужої війни» (Світлівська бібліотека), тематична полиця «Ти – вічний біль, Афганістан» (сільські бібліотеки), вечір-зустріч  «Воїни - інтернаціоналісти» (Шилівська бібліотека), урок мужності «Ми славимо мужність і подвиг ваш» (Добропільська бібліотека), година пам’яті «Були ми там, куди нас кликав  час» (Новодонбаська бібліотека).
       Цього дня ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.