21 лютого 2019 р.

Мова єднає всіх


    Міжнародний День рідної мови запроваджено ЮНЕСКО 20 років тому,  як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні в цілому світі.

 До цього дня центральна бібліотека провела в Золотоколодязянській школі мовний крос «Мова єднає всіх». Учні 5-7 класів на старті познайомилися з історією свята, з мовним питанням в Україні. Крос складався із мовознавчих конкурсів: «Миттєва відповідь «Згоден – не згоден», «Аукціон синонімів», «Фразеологічні викрутаси». Діти залюбки прийняли участь в театралізованій постановці у віртуальному потязі «Львів-Відень», де мешканці різних країн – українець, англієць, італієць та німець виступали за перевагу своїх рідних мов.  Але українець зміг їх переконати у красі та співучості своєї рідної мови.
  Чималий інтерес викликали завдання, які потребували артистичності: виконання гуморески Павла Глазового «Наші хлопці», гра міміки та жестів «Показуха». Найкращими в них виступили Ляментовський Артем з 5-го класу, учні 6 класу – Сидорук Андрій, Панічев Дмитро, Чубарова Єлизавета, Кузнецова Анастасія, Максименко Яна та учениця 7-го класу Прочакова Альона.