22 квітня 2019 р.

Бенефіс читацьких родин

   20 квітня  в Ганнівській сільській бібліотеці відбулося незвичайне свято - бенефіс книги і читача «Захопленні читанням». У  затишній атмосфері бібліотеки зібрались всі  хто любить і шанує книгу. Працівники центральної бібліотеки сумісно з бібліотекарем Ганнівської сільської бібліотеки Гончаровою Г.А. підготували захід по вшануванню кращих родин, які читають. На заході була присутня голова Ганнівської сільської ради Тихонова Л.Т. 


  На бенефіс читача представили  «сімейні портфоліо» 8-м родин: Лєсничих, Кичмаренків, Стешенків Яременків, Вульчиних, Щербинки- Цьоми, Іщенків, Жилки. Це найкращі родини не тільки тому, що вони багато читають, цікаві співрозмовники, але й тому, що вони мають багато уподобань, на які їх надихають улюблені книги, вони створюють руками чарівні речі, малюють, пишуть гарні вірші, приймають участь в різноманітних конкурсах, бібліотечних  заходах. Вони є надійними друзями  бібліотеки.
 Бенефіс відкрився привітальним словом директора Добропільської районної ЦБС Рубцової М.В. та візитною карткою сімей-бенефіціантів. Вони розповіли про себе,  свої родини, захоплення, сімейні традиції. Сім’ї брали  активну участь в різноманітних літературних конкурсах: «Розминка», «Загадки на кмітливість», «Імена у назвах книг», «Математичний базар» та інші, які показали їх ерудицію, начитаність бо вони відповіли майже на всі конкурсні запитання. Родина Щербинки-Цьоми об’єднує чотири покоління читачів найстаршою в родині є 89-річна Мотря Парфентіївна, яка теж завітала на свято.
    Були визначені дві номінації -  «Естафета родинного читання», в якій перемогла родина  Стешенків та «Бібліотечний активіст» де перемогла  сім’я Іщенків.
  Всі учасники конкурсу були нагороджені грамотами та призами, придбаними за рахунок благодійних коштів ПрАТ "Глини Донбасу" (генеральний директор Ткач І.В.), згідно соціального контракту цього підприємства з райдержадміністрацією та районною радою.