2 липня 2019 р.

Виїзний семінар бібліотечних працівників району

     2 липня Добропільська районна ЦБС провела виїзний семінар для сільських бібліотекарів на базі бібліотек Світлівської сільської ради «Сільська бібліотека – центр громади: сучасне бачення якісного обслуговування».

     Семінар було розпочато з екскурсії-знайомства з Світлівським будинком народних традицій та сільською бібліотекою. З вступним словом до присутніх звернулась директор ЦБС Рубцова М.В.  Завідувач Світлівської сільської бібліотеки Іваницька Г.В. розповіла про роботу бібліотеки, як ініформаційно-комунікаційного центру села. 
    Надалі бібліотекарі взяли участь у професійному спілкуванні, де обговорювались питання: «Бібліотека як інформаційно-ресурсний та культурно-просвітницький центр. Співпраця з школою та молодіжним центром» (Романченко В.М. – завідувач Святогорівської сільської бібліотеки), «Сімейне читання як спільна діяльність родини і бібліотеки» (Гончарова Г.А. – завідувач Ганнівської сільської бібліотеки), «Акція – як засіб залучення до читання та підвищення іміджу бібліотеки»  (Антипенко О. І. - бібліотекар Завидокудашевської сільської бібліотеки) та інші. Професійні поради, обмін досвідом допомогли фахівцям краще розібратися у бібліотечних новаціях.
    Продовжився семінар в стінах Шевченківської сільської бібліотеки, де гостей радо вітала бібліотекар Шевченко В. І. Вона розповіла про  напрями своєї діяльності, основний серед яких - сільська бібліотека як  осередок духовності та народних традицій.
      Виїзний семінар дозволив бібліотекарям безпосередньо на місцях, одержати нові знання та практичні навички, ознайомитися з сучасними тенденціями бібліотечної  роботи. Підбиваючи підсумки, усі учасники констатували, що ефективна робота сучасного бібліотекаря неможлива  без професійного спілкування та взаємодії.