27 вересня 2019 р.

«Свято хранителів мудрості…»

   26 вересня в приміщенні Добропільської райдержадміністрації відбулися урочистості присвячені Всеукраїнському дню бібліотек та з нагоди 70-ліття з часу заснування Центральної бібліотеки Добропільської районної ЦБС.


   Всіх присутніх в залі працівників бібліотек привітала керуюча справами районної ради Л.В. Барлет та вручила Почесні грамоти Добропільської районної ради за сумлінну багаторічну плідну працю, вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи ветеранам бібліотечної справи району Кедис Г. М., Курмаз О. Ф., Лапушанську В. П.
   Продовжила привітання до професійного свята начальник відділу культури    і туризму Добропільської райдержадміністрації Літвінова Ю.М. та вручила Подяки Добропільської районної державної адміністрації кращим бібліотечним працівникам ЦБС та Щахівської територіальної громади. Також Юлія Миколаївна оголосила  підсумки районного професійного конкурсу «Краща сільська бібліотека року». У номінації  «Креативність, інновація в організації всебічного розвитку дитини» перемогу отримала Бегей Г. С.- бібліотекар Вірівської сільської бібліотеки,  у номінації  «Краща організація впровадження інноваційних форм  обслуговування читачів» перемогла Романченко В. М. - завідувач Святогорівської сільської бібліотеки, а  І місце і перемогу в районному конкурсі  «Краща сільська бібліотека року - 2019» отримала Антипенко О. І. - бібліотекар Завидокудашевської сільської бібліотеки.
   Приєдналась до привітань голова ГО «Добре Поле» Л. О. Марченко. яка висловила подяку сільським бібліотекарям за їх нелегку,.але відповідальну роль в житті громади. 
   З особливим теплом і душевністю  присутні вшанували тих, хто присвятив бібліотечній справі усе своє життя, а тепер перебувають на заслуженому відпочинку, ветеранам праці - Чикар С. В., Кедис Г.М., Куцериб Л. О., Курмаз О. Ф., Лапушанська В. П.
   Цікавою і пізнавальною  для присутніх була відео презентація присвячена 70-річчю заснування центральної бібліотеки. яка охоплювала історію бібліотечної справи на теренах Добропільщини з давніх сорокових років минулого сторіччя до сучасності.  Сьогодні центральна бібліотека - одна з провідних інформаційних і культур¬но-просвітницьких установ району, скарбниця краєзнавчих видань, методичний та координаційний центр для бібліотек району.
   Захід організовано і проведено працівниками відділу культури і туризму райдержадміністрації та центральної бібліотеки районної ЦБС на чолі з начальником відділу Літвіновою Ю.М. Вокальні номери і святковий настрій дарували колективи та солісти Добропільського сільського будинку культури та Максим Федорчук (м. Білицьке).