5 листопада 2019 р.

Наш скарб український

    Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, запроваджений у 1997 році указом Президента. Мова - це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі будемо плекати її і примножувати її багатства для прийдешніх поколінь. 
    В бібліотеці оформлено книжкову виставку “Мово моя - це душі джерело”. Вона стала змістовним доповненням до мовно-літературного колажу “Територія слова”, проведеного для вчителів української мови і літератури шкіл району.
У залі цій зібралися ті люди, 
Що пов’язали з мовою роки, -
Це вчителі, що нас навчати будуть,
Як шанувати мову й берегти.
   Вчителів-словесників ознайомили із новими надходженнями української літератури, програмовими творами, що увійшли цього року до нової шкільної програми.
   Журнальне дефіле продемонструвало одне із найкращих видань для філологів - журнал “Дивослово”. Бібліотека підписує його майже 20 років, зберігає, інформує своїх читачів про корисні публікації. Наша постійна читачка Бабіна М.О. – вчитель Ганнівської школи поділилася досвідом використання журнальних статей з актуальних питань мовознавства і літературознавства, новітніх педагогічних технологій, креативних сценаріїв виховних заходів. Від учасників заходу журнал одержав належну шану.
  Сподіваємося, що отримана інформація буде корисною на уроках української мови, у позаурочній діяльності.