15 листопада 2019 р.

З любов’ю до людей

   З нагоди 130-річчя від дня народження видатного українського письменника-гумориста Остапа Вишні (Павла Губенка) Центральна бібліотека Добропільської районної ЦБС провела літературний етюд «З любов’ю до людей».
 Захід відбувся в залі засідань Добропільської райдержадміністрації. Про найцікавіші факти з життя і творчості  письменника розповіла бібліограф Бичкарьова С.І. та провела огляд у виставки-експозиції «Великий життєлюб». Експозиція, висвітлює життєвий шлях і творчий спадок митця, містить палітру видань творів Остапа Вишні.
   Справжньою родзинкою цього заходу був виступ поетеси Тамари Прокопівни Лутицької, яка познайомила присутніх з творами Остапа Вишні. Тамара Прокопівна зуміла передати аудиторії неповторну народну мову його усмішок. 
   «Який би я був щасливий, якби своїми творами зміг викликати усмішку, хорошу, теплу усмішку у народу! Ви уявляєте собі: народ радісно усміхнувся! Але як це трудно!». Ці слова Остап Вишня писав про свою літературну творчість. Але як цікаво читати його сатиричні оповідання, його іронічні усмішки, десь сміючись, а десь і впізнаючи себе, або своїх родичів чи знайомих.