13 жовтня 2020 р.

Козаку найперше – воля, козаку найперше - честь


    З нагоди славних свят: Дня захисника України,  Дня українського козацтва, величного храмового свята Покрови Пресвятої Богородиці центральною бібліотекою в Нововодянській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів проведено козацькі розваги.

Цікаво було спостерігати  за учнями 5-6 класів які стали учасниками змагань. Хлопці поділились на дві команди - «Дужі» та «Спритні» і  немов справжні козаки долали перешкоди, із задоволенням демонстрували свою веселу вдачу, сміливість і кмітливість у цікавих змаганнях: «Влуч у ціль», «Ні кроку назад!»,  «Побратими», «Стрибки на «конях»,  «Бурхливий Дніпро». Вболівальниками були дівчатка, вони теж приймали участь,  давали вичерпні відповіді на запитання вікторини, розповідали прислів’я про козаків. Всі дуже весело провели час, а також дізналися хто такі козаки, пластуни та характерники, згадали найвидатніших героїв козацької доби. 

 На заході була презентована книжкова виставка «Слава козацька вічно жива», присвячена історії виникнення козацтва в Україні та найбільш яскравим постатям війська  Запорізького.







Немає коментарів:

Дописати коментар