22 травня 2015 р.

Живої мови чарування


    Щорічно 24 травня в нашій країні і світі відзначається День слов’янської писемності і культури та вшановується пам’ять рівноапостольних святих Кирила і Мефодія – творців слов’янської писемності.
У цей святковий день в бібліотеках району організована низка заходів, оформлено книжкові виставки «Свято духовної краси» (центральна бібліотека), «Свято мови і культури слов’янських народів» (Світлівська бібліотека), «Звучи, рідна мово» Золотоколодязька бібліотека), перегляди літератури, тематичні полиці.
    Для всіх категорій читачів пройдуть: літературно-музична година «Вивчайте, любіть свою мову…» (Ганнівська бібліотека), історико-пізнавальна година «Мова – перлина вікової мудрості» (Вірівська бібліотека), літературно-музична композиція «Мово рідна, живи в нашім домі» (Нововодянська бібліотека), година цікавих повідомлень «Спочатку було слово» (Новодонбаська бібліотека), літературно-мистецька година «Ти співуча, ніжна і близька» (Святогорівська бібліотека) та інші.
    Для народів слов’янських держав цей день став днем духовної єдності, а слов’янська писемність справила великий вплив на становлення нашої державності і культури.