29 травня 2015 р.

Міжнародний день захисту дітей


    1 червня в Україні і світі святкують Міжнародний день захисту дітей. Це свято встановлене Указом Президента України від 1998 року. На міжнародному рівні День захисту дітей був започаткований у 1949 році рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. За роки незалежності Україна розробила та прийняла законодавство про охорону дитинства, що відповідає європейським стандартам, Конвенції ООН про права дитини.
    Цю та багато іншої інформації читачі бібліотек району знайдуть на книжкових виставках, тематичних полицях і книжкових викладках, які організовано до свята. Серед масових заходів пройдуть: конкурси дитячого малюнку в Ленінській, Святогорівській, Завидокудашевській, Шевченківській бібліотеках, урок спілкування «Світова книга прав дитини» (Никанорівська бібліотека), свято-конкурс «Подорож у країну дитинства» (Світлівська бібліотека), конкурсно-ігрова програма «Свято дитинства» (Криворізька бібліотека), вікторина «Співанкова райдуга дитинства» (Ленінська бібліотека) та інші заходи.
    Цей день – не тільки голосні та веселі свята для малечі, а й нагадування суспільству про необхідність поважати права дитини, що є необхідним для формування справедливого гуманного суспільства.