30 вересня 2015 р.

Добром забуте серце обігрійте …

     Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а вУкраїні це також і День ветерана.
  З нагоди цієї дати в бібліотеках  району оформлено книжкову виставку «Люди з планети Зрілість» (центральна бібліотека), тематичні полиці, перегляди літератури. Організовано масові заходи: літературно-музична подорож «Час рікою пливе» (Ганнівська бібліотека), години спілкування «Мої літа – моє багатство», (Новофедорівська, Добропільська бібліотеки). Більшість заходів для цієї категорії односельців бібліотекарі готують спільно з клубними працівниками: літературно – музичне свято «Симфонія життя» (Вірівська бібліотека), конкурс «Нумо, бабусі» (Шевченківська бібліотека), поетична година «Щастя золотих  сердець» (Святогорівська бібліотека). Набули популярності такі форми роботи, як візити ввічливості до людей похилого віку з витаннями на дому, вони відбудуться в Ленінській, Никанорівській, Завидокудашевській, Новодонбаській бібліотеках. 
   Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.