18 лютого 2016 р.

День Героїв Небесної Сотні

     Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
   На відзначення Дня Героїв Небесної Сотні в бібліотеках району організовано ряд заходів: оформлено книжкову виставку «Небесна Сотня – герої нашого часу» (центральна бібліотека), тематичні викладки «Майдан – шлях до свободи» (Завидокудашевська бібліотека), «Пам’яті Небесної Сотні присвячується» (Нововодянська бібліотека), календарні виставки в інших бібліотеках. Серед масових заходів відбудуться: урок мужності «Герої не вмирають» (Світлівська бібліотека), години-вшанування «Пам’ятаємо Героїв» (Шилівська бібліотека), «Вірні сини України» (Вірівська бібліотека), «Пам’ять про загиблих на Майдані» (Святогорівська бібліотека), урок пам’яті для юнацтва «Небесна Сотня…» (Криворізька бібліотека), патріотична година «Герої не вмирають. Вони поруч з нами» (центральна бібліотека) та інші
     Небесна сотня і відважні українські воїни померли не лише за Україну. Вони поклали голови за те, щоб ми посіли гідне місце в родині європейських народів.