16 березня 2015 р.

Максиму Рильському – 120 років

    19 березня виповнюється 120 років від дня народження Максима Тадейовича Рильського (1895-1964), українського поета, перекладача, науковця. Поет належав до течії неокласиків-митців, які вважали, що поезія має спиратися на класичні надбання світового мистецтва. Поезія Рильського вигадлива за формою та барвиста за змістом – більшість віршів присвячена пошуку краси в навколишньому, замилуванні природою та мистецтвом.
    Щоб познайомити і нагадати читачам життєвий і творчий шлях цього визначного українського діяча, в бібліотеках району оформлено: викладки літератури, тематичні полиці «Максиму Рильському – 120» (Ганнівська, Золотоколодязька бібліотеки), «Геній української поезії» (Добропільська, Новоторецька бібліотеки),  книжкові виставки «М.Рильський: молюсь і вірю» (Шилівська бібліотека), «Все для людини і завжди з людиною» (центральна бібліотека).
  Серед заходів пройдуть: літературна година «Поетичний світ М.Рильського» (Никанорівська бібліотека), бесіда «М.Рильському присвячується» (Криворізька бібліотека), поетичний урок «Творчість М.Рильського» (Вірівська бібліотека), поетична замальовка «Моцарт українського вірша» (Святогорівська бібліотека) та інші.
    М.Рильський – поет-учений, поет-ерудит. Особливість поезії Рильського – тиха любов до природи й людини, всього живого й красивого, філософське само занурення, тонке відчуття вічності.