9 квітня 2015 р.

11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів

    11 квітня світова громадськість згадує події, які відбувалися в 1945 році. Саме в цей день в’язні концтабору «Бухенвальд», дізнавшись про наближення союзних військ, підняли озброєне повстання. Повстання підтримали передові загони радянських і союзних військ, від смерті було врятовано майже сто тисяч полонених. А згодом визвольна хвиля покотилася далі і були звільнені інші концтабори.
   Цим подіям присвячені заходи в бібліотеках району. Оформлено книжкові полиці, тематичні розкладки та перегляди літератури. Для читачів різних категорій підготовано огляди, бесіди «Фашистські табори – геноцид проти людства (центральна бібліотека), «Дитинство за колючим дротом» (Ганнівська бібліотека), «Забути це неможливо» (Святогорівська бібліотека) та інші.
   З кожним роком Велика Вітчизняна війна на крок, на перегорнуту сторінку віддаляється від нас. Та забути звитягу батьків, дідів, прадідів неможливо. На жаль, усе менше серед нас ветеранів, які вижили після тортур фашистських концтаборів, але пам’ять про них живе.

Немає коментарів: