10 квітня 2015 р.

12 квітня – Світла Пасха. Воскресіння Господнє

    З усіх великих празників церковного року найбільш давній, урочистий і радісний – це Великдень. Його святкують в усьому світі, адже він вважається культовою подією світової історії і головним днем у році для всіх християн. Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, чимало обрядів і традицій в Україні пов’язане з ним.
   До цього свята в бібліотеках району оформлено: виставку-експозицію «Світлий Великдень» (центральна бібліотека), пасхальна композиція «Христос воскрес на небесах, радіють люди у віках» (Святогорівська бібліотека), книжкова виставка «На Великдень сонце сяє» (Криворізька бібліотека), книжкові полиці «У нас Великдень милий гість» (Новоукраїнська бібліотека), «Величне свято Воскресіння» (Ганнівська бібліотека), та інші.
   Підготовлено масові заходи: урок народознавства «Свято Великодня» (Добропільська бібліотека), усний журнал «Дзвони Великодні дзвонять» (Ленінська бібліотека), інформаційна година «Паска красна день вітає» (Новодонбаська бібліотека), народознавча година «Писанка мальована з любов’ю подарована» (Шевченківська бібліотека), краєзнавчі посиденьки «Золотий дзвін Великодній» (Завидокудашевська бібліотека) та інші.
   Світлі і радісні дні Христового Воскресіння знову приходять на землю України. Одвічні, як людське прагнення до гармонії, краси і радості.