27 жовтня 2015 р.

До Дня визволення України від фашистських загарбників

   28 жовтня вся Україна святкує річницю визволення України від фашистських загарбників. Війна, яка спіткала український народ, залишила за собою розруху, безліч людських жертв, проте український народ вистояв і переміг, здолав труднощі, здобув і виборов право на своє існування.
    До цієї знаменної дати в бібліотеках району оформлено книжково-ілюстративні виставки «Україна в полум’ї війни» (Криворізька бібліотека), «Війна відгриміла, а пам’ять жива» (центральна бібліотека), «Навіки в пам’яті людській» (Новоторецька бібліотека), тематичні полиці, календарні виставки. Організовано масові заходи: онлайн-подорож «У вогні палала Україна» (Завидокудашевська бібліотека), екскурсія до музейної кімнати «Шляхами мужності і слави» (Вірівська бібліотека), історична година «Ода мужності» (Святогорівська бібліотека), патріотична година «Ми пам’ятаємо, вас, визволителі» (Октябрська бібліотека), урок мужності «Подвигами славні наші земляки» (Новофедорівська бібліотека), інформаційна година «День визволення України від фашизму» (Ленінська бібліотека) та інші.
    Вічна пам’ять усім, хто поліг за звільнення української землі, й тим, хто загинув на окупованій території, в концтаборах та фашистських катівнях.
    Слава воїнам-визволителям, підпільникам, партизанам, трудівникам тилу, які кували жадану Перемогу, що принесла визволення Україні та її народові!