25 квітня 2016 р.

До 30-річчя Чорнобильської трагедії


В Ганнівській бібліотеці до трагічних роковин оформлена виставка художніх, історичних видань, періодики, які знайомлять читачів з подіями аварії на ЧАЕС. З юнацтвом проведено інформаційну годину "Чорнобиль. Біль, обернений у слово".








23 квітня в Світлівській бібліотеці проведено урок-реквієм "Чорне крило Чорнобилю". На нього були запрошені читачі учні 5-7 класів. Діти послухали розповідь бібліотекаря про аварію на ЧАЕС, героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з "мирним атомом", які ціною свого життя захищали нас від наслідків катастрофи. Учасники заходу ознайомилися з виставкою "Чорнобиль: біль і пам`ять вічні", а також подивилися уривки з документального фільму "Чорнобиль: останнє попередження".




До цієї дати в Добропільській бібліотеці оформлена книжкова виставка «Чорнобиль – це хрест України» і проведена інформаційна година «Пропусти Чорнобиль крізь серце» для дитячої аудиторії.







В Новофедоріській бібліотеці оформлена виставка-нагадування "Чорнобиль: свіча памяті". 26 квітня планується проведення заходу "Чорна спадщина Чорнобиля", на який запрошено учасників ліквідації ЧАЕС Москаленка О.В та Гнибіду Ю,М .






23 квітня в селі Криворіжжі до 30-річчя аварії на Чорнобильській АЄС відбувся захід «Мій біль Чорнобиль», підготований спільно Криворізькою сільською радою, Будинком культури та сільською бібліотекою. Під час заходу запалили свічку пам’яті за загиблими ліквідаторами аварії, вшанували односельців-чорнобильців: Кокоріна Є.С., Фоменко П.В., Гудзоватого О.А., їм було вручено подарунки і квіти, аматори художньої самодіяльності привітали піснею і добрим словом. Під час заходу демонструвалась книжкова виставка «Мужність і біль Чорнобиля».




Шилівська бібліотека провела урок-вшанування для учнів 5-11 класів "Поріс Чорнобилем Чорнобиль, бідою нашою поріс". На захід також були запрошені жителі села. Усі разом продивились два фільми "Катастрофа в Чорнобилі" та "Чорнобиль. 20 років після життя". Про причини та жахливі наслідки аварії на ЧАЕС розповідає виставка-застереження «Чорнобиль: трагедія, подвиг, застереження».